Neem eens een kijkje bij de verschillende activiteiten van Cross Culture Nieuwegein!
Cross Culture Meeting

Cross Culture Meeting

Praktische hulp

Praktische hulp

Kids

Kids

Tieners: Connect Us

Tieners: Connect Us

Tieners: Youth Alpha

Tieners: Youth Alpha

Alpha

Alpha

Groeps­vakantie

Groeps­vakantie

Sport­community

Sport­community

Muziek­community

Muziek­community

Cross Culture Sisters

Cross Culture Sisters

Biblestudy communities

Biblestudy communities

Evenementen

Evenementen

Eten redden en uitdelen

Eten redden en uitdelen

Woongroepen / opvang

Woongroepen / opvang

De Strijders/ Men's group

De Strijders/ Men's group


Cross Culture Meeting

De Cross Culture Meeting op zondag is voor ons de belangrijkste ontmoetingsplek. Het is een viering waarin we ruimte maken om elkaar en God te ontmoeten door gesprek, koffie, maaltijd, gebed, Bijbeluitleg, zingen en stilte. We starten om 13:00 uur en beginnen elke 2e zondag van de maand met een maaltijd, waarin we genieten van wat we zelf hebben klaargemaakt. Ook als je zelf geen eten mee neemt ben je natuurlijk van harte welkom. Er is altijd genoeg voor iedereen! Voor de kinderen is er tijdens de viering een eigen programma. De volwassenen luisteren met elkaar naar een preek, presentatie of getuigenis waarin de Bijbel uitgelegd wordt. Na afloop is er vaak ruimte om daar nog over in gesprek te gaan, bijvoorbeeld in een klein groepje. Regelmatig deelt iemand ook iets over zijn/haar leven of het land van herkomst. We kunnen van elkaars verhaal vaak veel leren.

We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat gasten zich welkom voelen. Ook kunnen mensen vrijwillig bijdragen aan de onkosten of iets geven voor mensen in nood.

Cross Culture Meeting

Praktische hulp

We vinden het belangrijk om er voor elkaar te zijn en elkaar te helpen bij problemen, van welke aard dan ook. Zo willen we elkaar én de wijk ook praktisch helpen. Door bijvoorbeeld te klussen, hulp te bieden met financiën, een fiets te repareren, een auto uit te lenen, kleding of voedsel uit te delen of een taalmaatje te zoeken.

Heb jij hulp nodig of wil je graag iemand helpen? Contact de diaconie via Cornelis (06 83375880).

Ook loopt er een taarten-estaffette door de Cross Culture Family.. Wie weet staat er binnenkort een taart voor jouw deur, en mag jij zelf een taart bakken voor iemand anders!

Praktische hulp

Kids

Kinderen horen er helemaal bij. Sterker nog, we kunnen als volwassenen ook veel van hen leren! Tijdens Cross Culture Meetings maken we er voor de kinderen een feest van door leuke creatieve knutsels, spellen, liedjes en Bijbelverhalen. Daarnaast organiseren we allerlei leuke kinderactiviteiten, bijvoorbeeld tijdens schoolvakanties. Een vossenjacht, samen Lego-Masters doen, een kinderconcert bezoeken, etc.

We vinden het leuk als jij ook komt!

Meer informatie bij Wiljanne (06 27427104).

Kids

Tieners: Connect Us

Wat doen we? Door sport, spel en gezelligheid investeren we in vriendschappen tussen jongeren uit diverse culturen.
Voor wie? Jongeren van Cross Culture en (vluchteling-)jongeren uit Nieuwegein tussen de 15 en 25 jaar.
Wanneer? Eén keer in de twee weken, meestal op dinsdagavond.
Meer informatie? Er is een aparte whatsappgroep voor Connect Us Nieuwegein. Voor meer informatie kan je terecht bij Jessica, Dianne of Jaap (06 40222406).

Connect Us Nieuwegein is een samenwerking met stichting Gave.

Tieners: Connect Us

Tieners: Youth Alpha

Wat doen we? Fun, faith and friendship! We verdiepen ons samen op een avond in een thema uit de Bijbel en passen dit toe in ons leven. Met leuke werkvormen en spellen leren we nieuwe dingen over God en onszelf.
Voor wie? Jongeren tussen de 12 en 18 jaar die de betekenis van het leven willen ontdekken.
Wanneer? Eén keer in de twee weken op dinsdagavond.
Meer informatie? Je kunt terecht bij Theo (06 27004576) en Jessica (06 30704438).

Tieners: Youth Alpha

Alpha

Twee keer per jaar organiseren we een Alpha-cursus. Het is een gratis cursus waarin de basis van het christelijk geloof wordt onderzocht in 10 sessies en een weekend. Je maakt op een laagdrempelige manier kennis met het christelijk geloof en Jezus. Het is een open, informele en eerlijke ruimte om samen de grote vragen van het leven te onderzoeken en te bespreken. We starten met een gezamenlijke maaltijd en volgen daarna een interactieve avond met alle ruimte voor vragen.

We starten met een introductieavond: Is er meer in het leven? Daar leren we elkaar beter kennen. Voor meer informatie contact Theo (06 27004576).

Thema's:

 1. Wie is Jezus?
 2. Waarom stierf Jezus?
 3. Hoe kan ik geloven?
 4. Waarom en hoe kan ik bidden?
 5. Waarom en hoe kan ik de Bijbel lezen?
 6. Hoe leidt God ons?
 7. Wie is de Heilige Geest?
 8. Hoe kan ik het kwaad weerstaan?
 9. Waarom en hoe moet ik het anderen vertellen?
 10. Geneest God vandaag nog?
Alpha

Groeps­vakantie

Niet voor iedereen is op vakantie gaan vanzelfsprekend. Of misschien heb je wel zin om eens met wat meer mensen een weekje weg te gaan. Elk jaar (inmiddels al 8 jaar op een rij) gaan we in de zomervakantie met elkaar een midweekje op vakantie.

Heerlijk om een weekje te ontspannen en om de tijd te hebben om elkaar beter te leren kennen. Naast leuke uitjes (pretpark, sporten, zwemmen, zeskamp, filmavond, etc.) hebben we tijdens die week ook een inspirerend programma, waarin we de tijd nemen voor de diepere vragen van het leven.

Wil je ook eens mee? Welkom! Contact: Mark van der Neut (mark_neut@hotmail.com/ 06 37286171)

Groeps­vakantie

Sport­community

Wat doen we? Heerlijk samen sporten door te voetballen of te volleyballen of welke andere leuke sport jij in teamverband wilt doen! Daarnaast doen we natuurlijk onze inspiratie op door gezellig bij iemand thuis sportwedstrijden te kijken. Champions League, Olympische Spelen, etc.
Voor wie? Iedereen! Neem gerust je buren, vrienden en familie mee!
Wanneer?Vaak spreken we spontaan af voor een partijtje voetbal. Soms doen we mee aan een toernooi. Op dit moment (winter ’22 / ’23) sporten we elke donderdag avond in een gymzaal, samen met een groep vluchtelingen die op de boot in Nieuwegein opgevangen worden.
Wil je meedoen? Contact Theo (06 27004576). Daarnaast worden spontane ideeën in de Family- en News-WhatsAppgroepen van Cross Culture gedeeld.

Sport­community

Muziek­community

We zingen samen, bespelen verschillende instrumenten, studeren een nieuw lied in of geven onze stem allerlei oefeningen. Soms gaan we naar een concert of inspireren we elkaar door elkaar nieuwe muziek te laten luisteren. Aangezien we een interculturele gemeenschap zijn, proberen we liederen uit allerlei tradities en culturen te spelen. Hier hebben we veel plezier in, even uit je eigen bubbel, met een taal en een ritme die je nooit eerder zong of speelde!
Muziek­community

Cross Culture Sisters

Wat doen we? Als vrouwen ontmoeten we elkaar rondom allerlei verschillende activiteiten. We kunnen bijvoorbeeld picknicken, creatief zijn, luisteren naar sprekers of gezellig thee en koffie drinken. Daarnaast komt er twee keer in het jaar een speciale Ladiesnight.
Voor wie? Alle vrouwen (20+) van Cross Culture.
Wanneer? Ongeveer één keer in de maand.
Meer informatie? Het Cross Culture Sisters team: Debbie Sieders en Constance Spies (030 6062408).

Cross Culture Sisters

Biblestudy communities

Wat doen we? Elkaar ontmoeten en samen bidden, lezen en leren uit de Bijbel.
Voor wie? Voor mannen of vrouwen uit Cross Culture. Er worden verschillende mannen- en vrouwengroepen gemaakt. Er zijn zowel Nederlandstalige als Engelstalige groepen. Omdat deze groepen vaak wat kleiner zijn en er persoonlijke gesprekken gevoerd worden, vragen deze communities om een commitment voor het seizoen (oktober tot april).
Wanneer? In overleg met de groep wordt bepaald hoe vaak je samenkomt.
Meer informatie? Je kunt terecht bij Linda Hoegée (06 13204496).

Voel je vrij om eens bij een van deze communities te komen kijken. Je mag natuurlijk ook altijd bij meerdere communities tegelijk betrokken zijn!

Biblestudy communities

Evenementen

Samen feesten vieren vinden we belangrijk. We delen graag in onze feestvreugde! Rondom de christelijke feestdagen organiseren we daarom diverse evenementen. Met Pasen (het belangrijkste feest van het christendom) doen we een outreach om op een creatieve manier te vieren dat Jezus leeft. Met kerst is onze ‘Cross Culture Christmas’ inmiddels een begrip geworden. Hét event om op een bijzondere manier als Gods familie kerst te vieren. Voor meer dan honderd mensen verzorgen we een gratis kerstdiner voor iedereen die dat wilt. Vrienden, familie, buren: iedereen is welkom!

Evenementen

Eten redden en uitdelen

Verschillende supermarkten, een bakker en een groothandel in groente en fruit in de buurt zijn genoodzaakt om eten weg te gooien wat niet meer verkocht kan worden. Vaak vanwege de houdbaarheidsdata of beschadigde verpakkingen. Dit eten is nog goed, het is toch sonde (of zonde?) om dit weg te gooien terwijl er in ons netwerk veel mensen zijn die moeite hebben om rond te komen. Nadat een aantal mensen jarenlang als ‘dumpsterdivers’ / ‘skippers’ dit eten ging redden uit de vuilnisbak hebben we nu een ‘ophaaldeal’ gesloten: we mogen de boodschappen ophalen en uitdelen aan mensen die dit nodig hebben.

Er zijn daarvoor twee vaste uitdeelpunten (bij onze woongroepen, zie hier onder voor de adressen en contactgegevens). Er is ook een -alleen-lezen- whatsappgroep met alle updates over het eten. Wil je je daarvoor aanmelden? Contact Rob Hoegée (06 11989698).

Eten redden en uitdelen

Woongroepen / opvang

In het Cross Culture netwerk bevinden zich ook twee woongroepen. Een aantal mensen die hebben besloten om samen te gaan wonen in een (groot) huis, en het leven te delen. Beide groepen willen ook van betekenis zijn voor anderen. Vanuit deze groepen wordt vaak eten uitgedeeld en is er een plek om gezellig een bak koffie te drinken.

 • http://www.huizehumus.nl/: (adres: Noordwijkerschans 60) met acht personen in de wijk Fokkesteeg. Telefoonnummer: 030 2688523
 • Woongroep ‘Villa Muhaba’: (adres: Lensveltlaan 17) met zes personen in de wijk Stadscentrum. Contact: Rob Hoegée (06 11989698)

Beide woongroepen hebben een opvangplek voor gasten die tijdelijk onderdak nodig hebben.

Woongroepen / opvang

De Strijders/ Men's group

Deze groep bestaat alleen uit mannen. Ook wel eens fijn. We noemen de groep als mannen onder elkaar: ‘Samen Strijden’. We komen elke 2 weken samen om elkaar te ontmoeten, het leven te delen en voor elkaar te bidden. Het doel is om elkaar tot steun te zijn, èn samen vrijheid te zoeken van verslaving van pornografie. We willen niet dat het een negatief effect heeft op ons leven en we willen hier ook niet in ons eentje mee blijven rondlopen. We volgen een programma dat richting geeft aan de samenkomsten. Misschien is de groep ook wel iets voor jou? Jaron leidt de groep, je kan hem appen of bellen op 0610475952 of mailen naar jaronjongeneel@hotmail.com.
De Strijders/ Men's group